Grove Burgerboller (14 -16 mellemstore)
5 dl lunken vand
2½ tsk sukker
1 tsk salt
2 æg
0,4 dl olie
150 g groft rugmel
100 g havregryn
500-550 g hvedemel
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt sukker, salt, olie og æg
Rør rugmel og havregryn i
Ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennemLad dejen hæve 1 time.
Slå dejen ned og del den i 14 - 16 stykker, der rulles til boller.
Tryk/rul bollerne flade, så de er 1-2 cm i højden og lad dem hæve 30 min. på bagepladen.
Pensel med æg og drys med sesam. Sesamen hænger bedre fast med æg, men man kan selvfølgelig også bruge f.eks. mælk
Bag bollerne 12 -14 min ved 210 grader til de er gyldne. Burger bollerne smager også godt med stegt kyllingebrystfilet i skiver og en karry dressing
Ingen kommentarer:
Send en kommentar