Sider

mandag den 3. september 2012

Citronkylling

Denne opskrift er inspireret af Brock og Scheftelowitz's bog "Geniale Gryderetter".

Ingredienser:
1 kylling
1 spsk olivenolie
2 hakket løg
6 fed finthakket hvidløg
2 spsk fintreven ingefær
1 spsk spidskommen
1 tsk chiliflager eller ½ tsk cayennepeber
1 stort nip safran
Friskpresset citronsaft af ½ - 2 citroner. Ungerne foretrækker den milde version, hvor der kun tilsættes saften af ½ citron.
ca. 5 dl vand

Fremgangsmåde:
Del kyllingen i 8 dele og brun den i olien i en gryde, krydr med salt og peber. Tag kyllingen op og brun løg og hvidløg. Tilsæt reven ingefær, spidskommen, chili og safran. Steg nogle minutter under omrøring. Tilsæt citronsaft, vand og kyllingestykkerne. Lad det simre under låg i 45 minutter - vend kyllingen midtvejs. Saucen pureres med en stavblænder, tilsættes lidt jævning og smages til med salt og peber. Kan fx serveres med kartofler og broccoli.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar