Ingredienser:
300 g kyllingebryst uden skind
Marinade:
½ dl olie
2 fed presset hvidløg
2 spsk. kinesisk soja
saften af ½ limefrugt
1 tsk. karry
1 tsk. paprika
Salt og frisk kværnet peber
Skær kyllingebrysterne i ca. 1 cm bredde strimler og hæld marinaden over. Lad det trække i 1-3 timer. Steg kyllingestrimlerne i 10-12 minutter til de er gennemstegte, og læg dem til side.
Suppe:
½ dl sød chilisauce
1 dåser kokosmælk (evt. light)
1 l grønsagsbouillon
1 tsk. honning
2 limefrugter
½ fintsnittet rød chili
2 porrer eller 1 bundt forårsløg
Salt, peber og olivenolie
Evt. nudler
Fremgangsmåde:
Svits porrer og rød chili i lidt olie uden at det tager farve – tilsæt chilisauce, kokosmælk, bouillon, honning og saften af 1 limefrugt. Bring det i kog under omrøring – smag suppen til med ekstra limesaft samt salt og peber. Blend evt. suppen. Skær kyllingestrimlerne i mindre stykker og kom dem i suppen. Varm det hele igennem uden, at det koger.
Drys lidt fint snittet forårsløg eller purløg over suppen inden den serveres. Serveres med godt brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar