Yvonnes Pavlova kage står derfor højt på favoritlisten.
Ingredienser - til ca. 10 personer:
5 æggehvider
275 g sukker
1 knivspids fint salt
1 tsk vanille sukker
1 1/2 tsk eddike
1 tsk maizena
Fyld:
1/2 l fløde pisket til flødeskum
Frisk frugt fx jordbær, blåbær, kiwi, hindbær
Fremgangsmåde:
Pisk æggehviderne med salt med håndmikser - fuld hastighed ca 5 minutter. Derefter tilsættes sukker (iblandet vanille sukker) langsomt, mens der stadigvæk piskes. Når alt sukkeren er kommet i, tilsættes eddike. Pisk indtil massen er så stiv, at toppe bliver stående, når piskeriset løftes op. Herefter vendes maizenaen forsigtig i.
Lav en cirkel på bagepapir - diameter ca. 19-20 cm. Stænk nogle få vanddråber på papiret, inden æggehviden formes til en "lagkage".
Bag kagen ved 140 grader midt i ovnen i en time. Sluk ovnen og hold ovndøren lukket indtil ovnen er helt kold, bag evt kagen dagen inden den skal bruges. Kagen pyntes med flødeskum og frisk frugt.
Bag kagen ved 140 grader midt i ovnen i en time. Sluk ovnen og hold ovndøren lukket indtil ovnen er helt kold, bag evt kagen dagen inden den skal bruges. Kagen pyntes med flødeskum og frisk frugt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar