Sider

torsdag den 13. september 2012

Brombærmarmelade med mandler

Denne opskrift stammer fra bloggen "Himmelske Kager". Marmeladen kan spises på brød, til ost eller til desserter.

Ingredienser:

1 kg brombær
2½ dl vand
500 g sukker
150 g mandler
1 vaniljestang
2-3 tsk Melatin
Atamon til skylning af glas


Fremgangsmåde:

Kog brombær og vand ved svag varme i ca. 5-10 minutter. Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør dem sammen med lidt sukker, tilsæt sukker og vaniljekorn samt de hele vaniljestænger og lad marmeladen koge yderligere 10 minutter. Smut og hak mandlerne i grove stykker Blande Melatin med 2 tsk sukker og drys det i marmeladen under omrøring, kog marmeladen i yderligere 2 minutter. Fjern marmeladen fra blusset, fjern vaniljestangen og skum den inden mandlerne tilsættes. Hæld marmeladen på skoldede glas skyllet med Atamon, og luk til med det samme.

Kom evt lidt marmeladen i en kop og sætte det i køleskabet inden marmeladen hældes på glas for, at se om marmeladen får den rigtige konsistens.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar