Sider

søndag den 7. oktober 2012

Lasagne

Lasagne er en af ungerne foretrukne retter, bare grønsagerne er skåret ud i tilstrækkelig små stykker. Vi laver gerne en dobbelt portion, så er der nem mad til to dag og lidt til madpakken.

Kødsovs:
100-200 g bacon i strimler
500 g magert hakket oksekød
2 løg - fint hakket
2 fed hvidløg - fint hakket
1-2 dåser hakkede tomater
2 gulerødder - groft revet
1 stængel bladselleri - fint hakket
1-2 laurbærblade
salt og peber

Bechamelsauce:
50 g margarine
3/4 dl mel
½ l  mælk
100 g reven mozzarella ost
reven muskatnød
salt

100 g reven mozzarella ost til topping

300 g forkogte lasagne plader

Fremgangsmåde:
Baconstrimlerne brunes i en gryde -  løg og hvidløg tilsættes og simre med lidt. Hakket kød tilsættes og svitses med til det har taget farve.
Hakkede tomater, gulerødder, bladselleri og laurbærblade tilsættes, lad derefter kødsovsen simre i mindst ½ time - gerne længere. Fjern laurbærbladene og smag til med salt og peber.

Bechamelsauce:  margarinen smeltes i en gryde og mel tilsættes under omrøring. Mælken tilsættes lidt af gangen under piskning, så saucen ikke klumper. Kog saucen igennem og tilsæt halvdelen af den revne ost, varm saucen igennem til osten er opløst, tilsæt evt. lidt mere mælk, saucen skal ikke være for tyk.

Smør et ovnfast fad og fordel et lag lasagneplader i bunden. Læg et lag kødsovs over og dryp med bechamelsovs. Gentag processen og slut med et lag lasagneplader. Resten af bechamelsaucen og hældes over det øverste lag lasagneplader og resten af den revne ost dryssen over.
Lasagne dækkes med folie og bages i ovnen ved 180 grader i 40-50 min afhængig af tykkelsen. Fjern folien de sidste 10 minutter, så osten får lidt farve.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar