Opskriften på hjemmelavede pitabrød er inspireret af Ann-Christines blog Valdemarsro.dk, hvor hun også har nogle gode forslag til fyld. Her brugte vi en lidt hurtigere løsning med forstegte kyllingestykker tilsat lidt ekstra cajun krydderi under opvarmningen samt en dressing af cremefraiche med karry og hvidløg.
Ingredienser:
4 dl vand
1½ dl A38 eller kærnemælk
1 tsk salt
50 g gær
2 spsk olivenolie
2 håndfuld havregryn
100 g groft speltmel eller durum mel
ca 300-400 g hvedemel
Fyld:
Tomater, agurk, salat, bacon, kylling,
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet, tilsæt A38, salt og olivenolie samt havregryn. Tilsæt melet lidt af gangen og ælt dejen indtil den bliver lind og smidig. Lad dejen hæve ½-1 time - hæld dejen ud på et meldækket bord og form 8 store flade brød som sættes på bagepapir og efterhæver 20-30 min. Pensles med mælk og bages ved 225 grader i 5 min og derefter 15-18 min ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar