Opskriften på rugbrødslagkage stammer oprindeligt fra min farmor og er en fast tradition ved vores fødselsdage. Her har mormor bagt til Mikkels 10 års fødselsdag.
Ingredienser:
5 æggehvider
1 kop revet rugbrød
1 spsk. kartoffelmel
5 æggeblommer
1,5 spsk. kakao
1 lille tsk. natron
0,5 l piskefløde piskes til flødeskum
Flormelis og kakao til chokoladeglasur
Ca. 25 hele smuttede mandler
Fremgangsmåde:
Æggehviderne piskes meget stive, herefter drysses 1 kop sukker i. Det hele vendes forsigtigt i æggevidderne
Dejen kommes i 3 runde forme (helst med løs bund) og bages ved 175 grader i ca. 15 min.
Lægges sammen i 3 lag med flødeskum imellem, pyntes med chokoladeglasur og smuttede mandler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar