Først en version til
Karsten der ikke kan tåle hvedemel:
7 dl vand
½ pakke gær
30 g salt ( eller 20 g hvis du ønsker en mindre salt version)
Ca 900 g sigtet
speltmel (100 g kan evt. erstattes med en grovere speltmel eller boghvedemel)
Evt. 1½ dl surdej
(er ikke nødvendigt, men giver en ekstra god smag, hvis man nu lige har en
klar)
Vand, surdej, gær,
salt og mel røres sammen mindst 10 min i en røremaskine i højeste gear. Tilsæt
evt. lidt mere vand til sidst – dejen skal være lind og sej. Hæves i køleskab i
mindst 12 timer. Hakkes ud i små portioner (denne portion passer til ca. 22 små
brød) – bages ved 300 grader på kombineret damp/varmluft i ca. 10 min.
Alternativ variant:
7 dl vand
1½ dl surdej (kan
undlades)
½ pakke gær
30 g salt
Ca. 150 g Durum mel
Ca. 750 g
Manitoba hvedemel
Røres sammen og bages som beskrevet ovenfor.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar