Sider

fredag den 24. august 2012

Pølsehorn

(16 - 24 stk)

Ingredienser:
25 g gær
1.5 dl mælk eller vand
1 dl A38 eller kærnemælk
75  g flydende margarine til bagning
1 tsk. salt
2 tsk. honning
1 tsk. gurkemeje (kan undlades)
ca. 400 g hvedemel
sesamfrø
1 æg til pensling

Fyld:
12 pølser - delt til 24 stykker
3 spsk mayonnaise
1-2 spsk. sennep
evt. koncentreret tomatpure
Til voksne kan forholdet mellem mayonnaise og sennep godt være 2:1 evt 1:1, hvor ungerne bedst kan lide det på 3:1. Istedet for mayonnaise - sennep blandingen kan pølsehornene smøres med koncenteret tomat pure.

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i lidt af vandet. Margarine, vand og surmælksprodukter røres sammen, gæren tilsættes sammen med salt og honning. Mel og evt. gurkemeje tilsættes lidt af gangen og dejen æltes godt igennem, til den ikke længere klistrer. Stilles til hævning i ca en time til dobbelt størrelse.
Dejen deles i 2 eller 3 lige store dele - afhænger af, man ønsker mere brød om pølserne. Hver bolle rulles ud i en cirkel ca 35 cm i diameter. Dejen skæres først gennem på midten og deles derefter i 8 lige store trekanter, mayonnaise og sennep røres sammen og smøres på den brede ende af dejen, hvorpå der lægges en pølse. Dejen rulles nu om pølsen og lægges med den tynde side nederst på et stykke bagepapir. Pensles med æg og drysses med sesam frø. Bages 15 min ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar