Sider

søndag den 16. september 2012

Havtorn snaps

Vi har masser af havtorn ved vores sommerhus på Møn, så derfor skal denne opskrift fra "Madpassionen" afprøves i september, hvor de orange bær modnes.

Ingredienser:
300 g havtorn
70 cl Brøndum snaps klar
1-2 spsk akaciehonning

Fremgangsmåde:
Læg havtornfrugterne i fryseren natten over og pil dem af grenen.
Kom dem i en flaske og hæld 1-2 spsk honning og snaps over.
Lad havtornsnapsen trække i 5-6 måneder i køleskab. Snapsen kan risikere at gære ved for høj temperatur og for mange bær.

Filtrer snapsen grundigt gerne 3-4 gange, da den danner meget bundfald.
Smag evt. til med lidt ekstra honning, hvis snapsen ønskes sødere, eller hvis den er blevet for syrlig og mangler afrundning.
Snapsen kan drikkes umiddelbart efter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar