Sider

torsdag den 25. oktober 2012

Knækbrød med kerner

Varianter af denne fantastiske opskrift på knækbrød med mange kerner findes på flere blogs bl.a. Sofies. Smager fantastisk drysset med lidt lakridspulver.

Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø - erstat evt. halvdelen med Chia frø
1 dl solsikkerkerner
1 dl græskarkerner
3,5 dl hvedemel ( alternativt 3 dl fuldkornsspelt eller fuldkornsmel)
1 tsk. bagepulver
2,5 tsk. salt
2 dl vand
1,25 dl olie

Fremgangsmåde:
Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt vand og olie, og rør dejen godt sammen, den skal være klistret!
Læg halvdelen af dejen på et stykke bagepapir og læg endnu et lag bagepapir ovenpå. Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir, læg det hele over på en bageplade og fjern det øverste lag papir og skær dejen ud i passende firkanter med en pizzaskærer. Gentag det samme med den anden halvdel af dejen. Prøv evt. at drysse et tyndt lag lakridspulver ud over dejen inden det kommes i ovnen.
Knækbrødene bages nu i ca. 10 min. ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar