Sider

torsdag den 25. oktober 2012

Risengrød i mikrobølgeovn

Ungerne elsker en gang risengrød, når de kommer trætte hjem fra sport. Ved tilberedning i mikrobølgeovn kan grøden hurtig være klar og der er ingen risiko for, at grøden brænder på. Opskriften stammer fra "kogebog fra mikrobølgeovn".

Ingredienser (4 personer)
6 dl vand
3 dl grødris
3/4 tsk salt
9 dl mælk

Kanelsukker og smør

Fremgangsmåde:
Bland vand, ris og salt i en skål med høj kant. Dæk skålen med et låg og kog blandingen ved højeste effekt (700W) i 5 minutter. Fortsæt kogningen ved lav effekt i yderligere 5 min.
Tilsæt mælken og rør rundt, skålen skal herefter ikke være tildækket.
Kog blandingen nu i 4 min ved højeste effekt, kog derefter grøden færdig ved laveste effekt i 30-35 min. Grøden kan tilsættes lidt yderligere mælk hvis den virker for stiv efter kogningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar