Vi for nylig serveret dette fantastisk velsmagende lækre brød hos en af mine gode kollegaer. Brødet passer godt til både ost og som tilbehør.
Ingredienser
20 g gær
10 g salt
1 dl kærnemælk
2½ dl lunken vand
300 g fint sigtet speltmel
75 g fundkornsspeltmel
125 g durumhvedemel
100 g æbler i revne eller skåret i små stykker (der kan sagtens tilsættes en større portion æbler)
50 g let kogte speltkerner (hele hvedekerner kan sikkert også anvendes)
Fremgangsmåde
Gæren røres ud med vand og kærnemælk. Mel og salt blandes og tilsættes dejen. Dejen æltes næsten færdig og tilsættes æbler. Hæver ca 1 time. Slå lidt af luften ud af dejen og stil den til hævning i en hævekurv i ca 45 min. Vend derefter dejen ud på en bageplade og bag brødet ved 200 grader i ca 40 min eller til brødet lyder hult og ser flot gyldent ud.
.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar