Sider

mandag den 23. september 2013

Yvonnes Pavlova kage

Sjældent har jeg set en flok unger lyse så meget op, som da vores nabo en lørdag aften kom over til os i sommerhuset med en halv Pavlova kage - midt i lørdagsfilmen, og hvor vores lager af søde sager forlængst var tømt.
Yvonnes Pavlova kage står derfor højt på favoritlisten.

Ingredienser - til ca. 10 personer:
5 æggehvider
275 g sukker
1 knivspids fint salt
1 tsk vanille sukker
1 1/2 tsk eddike
1 tsk maizena

Fyld:
1/2 l fløde pisket til flødeskum
Frisk frugt fx jordbær, blåbær, kiwi, hindbær

Fremgangsmåde:
Pisk æggehviderne med salt med håndmikser - fuld hastighed ca 5 minutter. Derefter tilsættes sukker (iblandet vanille sukker) langsomt, mens der stadigvæk piskes. Når alt sukkeren er kommet i, tilsættes eddike. Pisk indtil massen er så stiv, at toppe bliver stående, når piskeriset løftes op. Herefter vendes maizenaen forsigtig i.
Lav en cirkel på bagepapir - diameter ca. 19-20 cm. Stænk nogle få vanddråber på papiret, inden æggehviden formes til en "lagkage".

Bag kagen ved 140 grader midt i ovnen i en time. Sluk ovnen og hold ovndøren lukket indtil ovnen er helt kold, bag evt kagen dagen inden den skal bruges.  Kagen pyntes med flødeskum og frisk frugt.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar