Sider

fredag den 17. august 2012

Focaccia brød

Ingredienser:
1 bradepande
6½ dl lunkent vand
1 dl olivenolie
20 g gær
1 kg hvedemel (tipo 00)
20 gr havsalt (2 spk)
4 kviste frisk rosemarin
Ekstra olivenolie til pensling
Dejen kan også dækkes med fx grillede peberfrugter eller soltørrede tomater i olie eller hele oliven, der trykkes let ned i dejen inden den bages.

Fremgangsmåde:
Lunken vand og oliven olie blandes sammen i en skål, gæren røres i. Hvedemel og havsalt tilsættes – dejen æltes godt sammen (10-12 minutter). Dejen skal hæve 3 timer i skålen.
Hæld forsigtigt dejen over i en bradepande (beklædt med bagepapir) – lidt olivenolie hældes over og trykkes forsigtigt ned i dejen med fingrene. Dejen drysses med havsalt og rosemarinkviste (eller andet fyld) og efterhæver ca 1 time.
Bages ved 220 grader i ca 25 min – afkøles i bradepanden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar