Sider

søndag den 31. marts 2013

Hjemmelavet pitabrød

Opskriften på hjemmelavede pitabrød er inspireret af Ann-Christines blog Valdemarsro.dk, hvor hun også  har nogle gode forslag til fyld. Her brugte vi en lidt hurtigere løsning med forstegte kyllingestykker tilsat lidt ekstra cajun krydderi under opvarmningen samt en dressing af cremefraiche med karry og hvidløg.

Ingredienser:
4 dl vand
1½ dl A38 eller kærnemælk
1 tsk salt
50 g gær
2 spsk olivenolie
2 håndfuld havregryn
100 g groft speltmel eller durum mel
ca 300-400 g hvedemel

Fyld:
Tomater, agurk, salat, bacon, kylling,

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet, tilsæt A38, salt og olivenolie samt havregryn. Tilsæt melet lidt af gangen og ælt dejen indtil den bliver lind og smidig. Lad dejen hæve ½-1 time - hæld dejen ud på et meldækket bord og form 8 store flade brød som sættes på bagepapir og efterhæver 20-30 min. Pensles med mælk og bages ved  225 grader i 5 min og derefter 15-18 min ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar