Sider

lørdag den 2. marts 2013

Rugbrødslagkage

Opskriften på rugbrødslagkage stammer oprindeligt fra min farmor og er en fast tradition ved vores fødselsdage. Her har mormor bagt til Mikkels 10 års fødselsdag.

Ingredienser:

5 æggehvider
1 kop revet rugbrød
1 spsk. kartoffelmel
5 æggeblommer
1,5 spsk. kakao
1 lille tsk. natron

0,5 l piskefløde piskes til flødeskum
Flormelis og kakao til chokoladeglasur
Ca. 25 hele smuttede mandler


Fremgangsmåde:
Æggehviderne piskes meget stive, herefter drysses 1 kop sukker i. Det hele vendes forsigtigt i æggevidderne
Dejen kommes i 3 runde forme (helst med løs bund) og bages ved 175 grader i ca. 15 min.
Lægges sammen i 3 lag med flødeskum imellem, pyntes med chokoladeglasur og smuttede mandler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar