Sider

tirsdag den 20. august 2013

Dumlekage

Super nem og lækker kage inspireret af Tina Virenfeldts blog. Kagen minder i konsistensen om en kæmpe cookie.

(opskriften er opdateret den 23.09.2013)Ingredienser til en alm. bageplade:
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
4 tsk. vaniljesukker
½ tsk salt
240 g flydende bagemargarine (eller blødt smør) 
330 g brun farin
2 æg
100 g mørk chokolade - groft hakket
100 g hakkede dumlekarameller - groft hakket
100 g mandler - groft hakket
80 g kokosmel

Fremgangsmåde:
Rør det bløde smør med brun farin og sukker i en skål - tilsæt æggene et af gangen og pisk dejen.
Bland de resterende tørre ingredienser i en anden skål (vent med at tilsætte chokolade og dumle). De tørre ingredienser røres sammen med smørblandingen - til sidst vendes den hakkede chokolade og dumle karamellerne i dejen.
Dejen fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 150 grader i 30-35 minutter. Kagen køles godt af og skæres i firkanter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar